Paktek cendere bezi üretimine başladı

1997’den beri Denizli’de dokuma kumaş üretimi yapan Paktek Tekstil, beyaz peynir üreticileri için cendere bezi üretimine başladı.

Beyaz peyniri mayaladıktan sonra oluşan pıhtı kitlesini peynir altı suyundan ayrıştırmak için cendere (peynir süzme) bezi kullanılıyor. Mayalanan peynir kesme şeker büyüklüğünde kesilerek içinde cendere bezi serili olan özel peynir kalıplarına konarak süzülüyor. Cendere bezinin, kullanıldıktan sonra hijyenik bir ortamda ve içme suyu kalitesinde sularla deterjan kullanmadan yıkanması gerekiyor. İyice durulandıktan sonra da tozsuz ve temiz alanlarda kurutulmalı.

Beyaz peynir üreticilerinin kullandığı cendere bezinin az sayıda tedarikçisi bulunuyor. Paktek Tekstil Marka Yöneticisi Gonca Gölmez, gıda sektöründen gelen talepler doğrultusunda ürün çeşidine cendere bezini eklemeye karar verdiklerini söyledi. Cendere bezinde piyasa için alternatif bir üretici olmayı hedeflediklerini kaydeden Gölmez, rekabetçi bir piyasa ortamına katkı sağlayarak, beyaz peynir üreticilerinin daha kaliteli ve uygun fiyatlı ürün temin etmelerini amaçladıklarını dile getirdi. Gölmez, bu pazardan pay almak için üç ay önce üretime başladıklarını ifade ederek, büyük ölçekli beyaz peynir üreticilerine doğrudan satış yapmayı, küçük ve orta ölçekli peynir imalathanelerine ise mandıra malzemeleri toptancıları aracılığıyla ulaşmayı planladıklarını aktardı.

Aynı zamanda Tekstil Mühendisi olan Gölmez, kaliteli bir cendere bezinde olması gereken özellikleri ise şöyle sıraladı: “Beyaz peynirin kalitesi için kullanılan cendere bezinin yüzde 100 pamuk olması, gıda ile temasından dolayı polyester içermemesi, gözeneklerinin kapanmaması, suyu emebilmesi ve peynire yapışmaması gerekiyor. Cendere bezi herhangi bir kimyasal işleme maruz kalmadan, içerisinde yabancı elyaf ve uçuntu bulunmayan kaliteli pamuktan üretilmelidir. Bu nedenle biz garantili Amerikan pamuğundan yapılmış iplikler kullanıyoruz”.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

2 yorumlar

  1. Merhaba
    Cendere bezinin hammaddesi pamuk mudur? Kumaş hakkında detay verir misiniz.?

  2. selamlar cendere bezi 2.75.4.75 2.50.4.60 ebatlarda saf pamuk ipligi fiyat ala bilirmiyim 0537 217 XX XX ben mandıra malzemesi alip satiyorum Konya Eregli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.