Sanal fuarlar kuruluyor

Ticaret Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle ihracatın azalmaması için sanal fuarlar üzerinde çalışma yürütüyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı yazılı açıklamada, COVID-19 salgını nedeniyle birçok fuar ve organizasyonun ertelendiğini ya da iptal edildiğini anımsatarak, bu sürecin sanal ticaret platformları ve dijital pazarlama yöntemlerini ön plana çıkardığını kaydetti.

Ticaret Bakanlığı’nın da tüm İhracatçı Birlikleri ile işbirliği içinde Sanal Ticaret Heyeti, e-ticaret ve sanal fuar çalışmalarına başladığını bildiren Pekcan, “Salgının ticaretimizin geliştirilmesine engel olmasına izin vermeksizin sektörel ticaret heyetlerimizi sanal platformlarda harekete geçireceğiz” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de yaptığı açıklamada, pandemi nedeniyle pek çok fuar organizasyonunun ertelendiğine veya iptal edildiğine dikkati çekti. Gülle, Ticaret Bakanlığının koordinasyonu ile sanal fuarları Temmuz ayı gibi hayata geçirmeyi planladıklarını bildirdi.

TİM Başkanı Gülle, sanal fuar ile dünyanın herhangi bir yerinde faaliyet gösteren katılımcı ve ziyaretçileri tek bir platform üzerinde buluşturarak, ürün ve hizmetlerin pazarlanmasına ve yeni iş birliklerinin geliştirilmesine olanak sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.