İthalatta şartları Et ve Süt Kurumu belirleyecek

Hayvan ithalatında uygulanacak teknik şartları artık ilgili kurumlar belirleyecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Sığır Cinsi Hayvanlar ile Koyun-Keçi Türü Hayvanların ithalatında kontrol belgesi alınabilmesi için aranacak şartlar hakkında değişiklik yapılmasına dair tebliğ, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde yapılan değişiklikle Bakanlığın uygun görüşü ile piyasa düzenlemesi amacıyla tahsis edilen tarife kontenjanı kapsamında yapılacak sığır cinsi hayvan ithalatında uygulanacak teknik şartları ilgili kurum belirleyecek. Bakanlık tarafından alınan bu kararla damızlık, kesimlik, besilik sığır cinsi hayvanlar ile koyun-keçi türü hayvanların ithalatında kontrol belgesi düzenlenmesi için aranacak şartlara dair usul ve esasları düzenleyen yönetmelikte düzenlemeye gidildi.

Bu çerçevede piyasa düzenlemesi amacıyla Bakanlar Kurulu kararı ile tahsis edilen tarife kontenjanı kapsamında yapılacak sığır cinsi hayvanların ithalatında teknik şartlar Bakanlığın uygun görüşü ile ilgili kurum tarafından belirlenecek. Yönetmelik değişikliği ile 2017 yılı için tarife kontenjanı kapsamında yapılacak 500 bin büyükbaş ithalatında yetki Et ve Süt Kurumunda olacak.

İşte ilgili tebliğin Resmi Gazete’de yayınlanan şekli:

8 Şubat 2017 ÇARŞAMBAResmî GazeteSayı : 29973
TEBLİĞ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

SIĞIR CİNSİ HAYVANLAR İLE KOYUN-KEÇİ TÜRÜ HAYVANLARIN

İTHALATINDA KONTROL BELGESİ ALINABİLMESİ İÇİN ARANACAK

ŞARTLAR HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2015/2)’DE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: 2017/5)

MADDE 1 – 29/1/2015 tarihli ve 29251 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sığır Cinsi Hayvanlar ile Koyun-Keçi Türü Hayvanların İthalatında Kontrol Belgesi Alınabilmesi İçin Aranacak Şartlar Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2015/2)’in 8 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(6) Piyasa düzenlemesi amacıyla Bakanlar Kurulu Kararı ile tahsis edilen tarife kontenjanı kapsamında yapılacak sığır cinsi hayvan ithalatlarında teknik şartlar Bakanlığın uygun görüşü ile ilgili kurum tarafından belirlenir.”

MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.