TOBB’dan Yörex’e tam destek

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖREX’in Türkiye’nin markası haline geldiğini belirterek, “Antalya Ticaret Borsamız bu fikri geliştirdi, ulusal bir marka haline getirdi” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’e destek verdi. Anadolu’yu buluşturan YÖREX’e başından beri inandığını ve destek verdiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, YÖREX’in ilk yılında 42, geçen yıl ise 72 ili bir araya getirdiğine dikkat çekti.

Hisarcıklıoğlu açıklamasında, “10’uncu yılında YÖREX’e tüm illerin katılımının yanı sıra ziyaretçi sayında da rekor bekleniyor. YÖREX Anadolu’nun ruhu, kimliği, tüm renklerini bir araya getiren büyük bir organizasyon. 10 bin metrekare alanda Türkiye’nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine gelen katılımcılar, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yan yana duruyor. Ben de her yıl katılarak burada Türkiye turu yapıyorum. Her defasında nasıl daha fazla büyüdüğünü, daha fazla nasıl geliştiğine de bizzat şahitlik ediyorum” ifadesini kullandı.

12 bin yıllık geçmişiyle onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu’nun binlerce yöresel ürünü barındırdığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Bu değerlerimizi tanıtıp pazarlayamazsak, ekonomiye kazandıramazsak hiçbir kıymeti yok. Artık insanlar yerel ve doğal ürünleri tercih ediyor. Bunun için de daha fazla para ödüyorlar. İşte YÖREX bize bu imkanı sunuyor. Üreticimize ve müteşebbisimize yeni fırsatlar açıyor” diye konuştu.

YÖREX ile milli değerlerimize sahip çıkıyoruz

YÖREX’in milli değerlere sahip çıkan bir organizasyon olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “YÖREX ile milli değerlerimize sahip çıkıyor, yerel kalkınmaya destek oluyoruz. Ayrıca üreticilerle perakendecileri bir araya getirerek yerel ürünlerin ülke çapında pazarlanmasına yardımcı oluyoruz” dedi. Oda ve borsaların YÖREX’e sahip çıkarak, markalaşmasında büyük emeği olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Oda ve borsalarımız sayesinde bu işin ülke çapında tanıtımı ve yayılması sağlandı” dedi.

Fuarı 23-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalya’da ANFAŞ Fuar Merkezi’nde ziyaret edebilirsiniz.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.