Daha yavaş büyüme ve kısıtlanan ithalat

Rabobank, Covid-19 krizinin dünyanın büyük bölümünde ekonomik durgunluğa yol açacağı konusunda uyardı.

Rabobank’ın Küresel Süt Ürünleri Raporu’na göre, süt sektörüne yönelik küresel görünüm önemli ölçüde iyileşirken beklentilerin Covid-19 öncesi ile aynı olmadığı dile getirildi. Raporda, kapasite kısıtlamaları ve ihtiyatlı müşteriler nedeniyle yiyecek-içecek hizmetlerinin normale dönmesinin zaman alacağına işaret edildi. Analistlere göre, “Karantinanın boyutu yeni alışkanlıklar oluşturmaya yetecek kadar uzun olmuş olabilir ve bazı tüketici kesimleri sürekli olarak evde daha fazla yiyecek hazırlamaya devam edebilir”.

Dünyanın büyük bir kısmının karantinanın ekonomik durgunluğa gyol açacağını öngören raporda, “AB’de neredeyse tüm emtia fiyatları Mart ortasından Nisan ortasına kadar düştü, ancak fiyatlar Mayıs ayında toparlandı” deniyor. Rapora göre, AB’de ortalama çiğ süt fiyatlarının daha da gerileyeceği ancak 0,30 avronun altına düşmeyeceği belirtiliyor.

Raporda Rabobank, ABD’deki peynir fiyatlarında hızlı toparlanma ve diğer yerlerdeki daha az aşırı artışla birlikte, piyasanın toparlandığını varsaymanın cazip gelebileceğine dikkat çekiyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.