Hayvancılık yatırımları hibe oranları açıklandı

Hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi için 3 yıllık dönemde uygulanacak hibe oranları belirlendi.

Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameye göre, 2017-2019 döneminde yeni kurulacak damızlık hayvancılık işletmeleri ile mevcut tesisini belirli kapasiteye çıkaran işletmelerin yapacakları yatırımlara ilişkin inşaat, alet ekipman alımı gibi harcamalarda yüzde 50-100 arasında hibe desteği verilecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca verilecek hibelerin oranları manda ve teke işletmelerinde yüzde 50, arıcılıkta yüzde 60, kaz ve hindi yetiştiriciliğinde yüzde 75 ve ipekböceği yetiştiriciliğinde ise yüzde 100 olarak uygulanacak.

Gerçek ve tüzel kişi üreticilerin 150 baş kapasiteye sahip projeli damızlık manda düve üretimi işletmesinin kurulması veya mevcut işletmelerin kapasitesinin bu seviyeye çıkarılması ile bu işletmelere yönelik rehabilitasyon yatırımlarında yeni inşaat yapımı, rehabilitasyon ve kapasite artırımı, makine, alet ve ekipman ile hayvan alımı için yüzde 50 hibe verilecek.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri birliklerinin 500 baş kapasiteye sahip damızlık koç-teke üretimine yönelik işletme kurması veya kapasitelerini 500 baş olacak şekilde artırması, bu işletmelerin rehabilitasyon yatırımları ve bu işletmelerden koç-teke alımı yapacak yetiştiricilere yeni inşaat yapımı, rehabilitasyon ve kapasite artırımı, makine, alet ve ekipmanla hayvan alımı için yüzde 50 destek verilecek.

Gerçek ve tüzel kişi üreticilerin bin adet damızlık kaz ile bin adet ticari hindi ve 500 adet ticari kaz yetiştiriciliği için yapacakları yatırımlarda yeni inşaat yapımı, alet ve ekipman alımı için yüzde 75 hibe verilecek.

Gerçek ve tüzel kişi üreticilerinin 30 kovanla yapacakları arıcılık yatırımlarında alet, ekipman ve boş kovan alımı için yüzde 60 oranında destek verilecek.

Tüzel kişiliklerin ipekböceği yetiştiriciliği için yapacakları yatırımlarda besleme evi yapımı, alet ve ekipman alımı ve dut bahçesi tesisi için yüzde 100 hibe verilecek.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.