Sütümüz AB’ye girdi

Türkiye süt endüstrisinin önündeki en büyük engellerden biri kalktı. avrupa komisyonu’nun onayıyla altı firma ürünlerini artık AB ülkelerine ihraç edebilecek. İhracat kapısının açıldığı Avrupa pazarını Avrupa’da yaşayan Türkler ve Avrupalı tüketiciler olarak iki kategoride değerlendirmek gerekiyor

AB engelinin kalkmasıyla sektörümüzü yeni pazarlardan pay alma mücadelesi bekliyor. üstelik dünyada süt üretiminde söz sahibi ülkelerde üretim azalırken Türkiye’de üretim artıyor. Hem AB’ye ihracat izni, hem de süt üretimindeki küresel daralma türkiye süt sektörü için fırsata dönüşebilir.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.