Anufood Avrasya Semineri Almanya’da yapıldı

Türk pazarına girmek isteyen Alman gıda şirketlerine ANUFOOD Avrasya Fuarıyla ilgili bilgilendirme semineri yapıldı.

Almanya’nın Koelnmesse kentinde 18 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşen “Türk Pazarına Giriş” adlı seminerde  Alman ve Avusturyalı şirketlere hukuki ve lojistik konuların yanı sıra ticaret ve gümrükleme konularında ayrıntılı bilgi verildi. Seminerde uluslararası pazar araştırma şirketi Innova Market Insights tarafından gıda endüstrisinde en önemli 10 eğilimle ilgili özel bir sunum yer aldı.

Seminerde fuar katılımcılarına yönelik Türkiye’nin yiyecek ve içecek ithalat mevzuatı ile gümrük ve lojistik uygulamaları hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Türkiye gıda perakende pazarı hakkında özel sunumların da yer aldığı seminerde dağıtım kanallarının yanı sıra izlenmesi gereken stratejiler anlatıldı. Seminerde ayrıca helal sertifikasyon süreci hakkında TSE (Türk Standartları Enstitüsü) tarafından özel bir sunum yapıldı.

Alman-Türk Gıda Derneği DTFOOD tarafından düzenlenen seminerde, ANUFOOD Avrasya Fuarının Türk-Alman gıda ve içecek endüstrisi için mükemmel bir iletişim platformu sunacağı dile getirildi. DTFOOD, Almanya’da Alman ve Türk gıda şirketlerine profesyonel destek sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak öne çıkıyor. Yüksek kaliteli iş ağı ile DTFOOD, Almanya pazarına girişte müşterilerine eşlik ederek pazar ve ürün geliştirme konularında profesyonel yardım sağlıyor.

Seminerde bir konuşmaa yapan Alman-Türk Gıda Derneği DTFOOD’un Kurucusu ve Genel Müdürü Oğuz Evler, “Yiyecek ve içecek pazarında Alman ve Türk gıda firmalarını bir araya getirerek pazar ve tüketici davranışları konusunda içgörü sağlayarak profesyonel bir platform sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

14-16 Mayıs 2015 tarihlerinde Anuga fuarı organizatörü Koelnmesse ile Reed Tüyap Fuarcılık’ın birlikte İstanbul’da düzenleyeceği ANUFOOD Avrasya Fuarı gıda ve içecek sektörünün Avrasya’daki yeni platformu olmayı hedefliyor.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.