Vodafone’dan süt kayıt sistemi

Vodafone Türkiye, Vodafone Süt Kayıt Sistemi projesini hayata geçiriyor. Milas Süt Üreticileri Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen Vodafone Süt Kayıt Sistemi, süt sektörünün üç önemli paydaşı olan süt üreticisi çiftçiler, süt birlikleri ve süt firmalarının iş süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Vodafone Türkiye’nin, süt üreticisi çiftçilerin gerçek ihtiyaçlarından yola çıkarak ve bu ihtiyaçlara mobil tabanlı teknolojiler ile çözüm üretmek hedefiyle hayata geçirdiği Vodafone Süt Kayıt Sistemi, süt üreten yüz binlerce çiftçiye ve süt sektörüne önemli katkılar sunuyor. Bu sistemde bilgi akışı çiftçiden şirkete doğru gerçekleştiği için, üreticiler ürünlerinin teslimatıyla ilgili verimli bir takip yapamıyorlar. Ayrıca kayıtlar elle tutulduğu için zamandan tasarruf edilemiyor ve etkin planlama yapmak zorlaşıyor.

Vodafone Süt Kayıt Sistemi ile Vodafone Smart Tab’ler üzerinden bütün bu süreçler dijital ortama aktarılıyor. Veritabanı hizmeti tüm bilgilerin gerçek zamanlı olarak izlenmesine olanak sağlıyor.
Vodafone’un sağladığı SMS entegrasyon hizmeti ile ise bilgilerin veritabanına işlenmesini takiben, çiftçiler otomatik olarak teslim ettikleri süt ile ilgili SMS alıyor, aynı zamanda istedikleri zaman toplam ne kadar süt teslim ettiklerini sorgulayabiliyorlar.

Süt sektöründe herkesin hayatı kolaylaşacak

Süt birliklerinin daha önce manuel olarak girdikleri bilgileri dijital ortamda kaydetmelerine, böylece çiftçiler ile çok daha şeffaf bir ticaret zemini oluşturmalarına olanak sağlayan Vodafone Süt Kayıt Sistemi, süt firmalarına ise bölge ve toplayıcı bilgilerine ilişkin günlük veri ve istatistikleri takip etme, böylelikle daha etkin planlama yapabilme avantajı sağlıyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 24 Haziran’da Milas’ta yapılan Vodafone Süt Kayıt Sistemi’nin tanıtım toplantısında, “Vodafone Süt Kayıt Sistemi ile mobil iletişim teknolojilerini ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmeye odaklı vizyonumuzu bir adım öteye taşıyor ve süt sektöründe iş yapma süreçlerinin mobil teknolojiler aracılığıyla nasıl kolaylaştırılabileceğine dair güçlü bir örnek sunuyoruz.” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.