Okullarda sütsüzüm

Okul Sütü çocuklarımızın sağlıklı gelişmesine katkı sağlarken süt sektörünü de büyütüyor. Özel okullar bu yıl programa dahil edilirken laktoza duyarlılığı olan çocuklar yine programın dışında tutuldu. ‘Süt şekeri’ diye de bilinen laktoza karşı hassasiyet (yani laktozu bağırsakta çözen enzimlerin yokluğu) ülkemizde oldukça yaygın. Bu çocuklara yeniden süt içme alışkanlığı kazandırmak için laktozsuz okul sütü verilerek ayrımcılık ortadan kaldırılabilir.

Okul Sütü Programı bu eğitim yılının ikinci döneminde devam edecek. Programa ilişkin usul ve esasları belirleyen Uygulama Tebliği Resmi Gazete’nin 15 Kasım tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Geçen dönemde programın amacı arz fazlası sütü çocuklara tükettirmek olarak açıklanmışken, bu tebliğde amaç, çocukların sağlıklı gelişmelerine katkıda bulunmak olarak yer aldı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.