Türkiye’nin geleceği kırsalda

Hüsnü Özyeğin Vakfı, ‘Kırsalda Umut Var’ adıyla Kırsal Kalkınma Konferansı düzenledi. Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın da katıldığı konferans kırsal kalkınmaya yön verecek yeni bir platform oluşturmayı amaçlıyor.

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, 17 Kasım’da düzenlediği “Kırsalda Umut Var: Kırsal Kalkınma Alanında  Deneyimler ve Yeni Yaklaşımlar” konferansı ile Türkiye’de kırsal kalkınma alanında kamu, sivil ve özel sektörün birikimlerini ve yaklaşımlarını paylaşabilecekleri bir platform oluşturmayı hedefliyor. Kırsal  bölgelerde yaşanan yoksullukla mücadele etmek ve oradaki insanların sesini duyurmak amacıyla 2008 yılında kırsal kalkınma alanında çalışmalara başlayan Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, konferans ile kamu, özel sektör ve STK’ların önde gelen isimlerini buluşturdu.

Tüm gün süren konferansın açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker ile Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin birlikte yaptı. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Nihat Gökyiğit panellerde yer alan konuşmacılar arasındaydı.

Türkiye’nin gündemi “kırsal kalkınma”
Kırsal yoksulluğun önüne geçmeyi amaçlayan Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, konferans ile hem kırsal kalkınmaya yönelik tartışmaların yaşanacağı bir platform yaratmayı hem de kırsal kalkınma konusunda politikaların oluşumuna ve gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Konferans, Kalkınma Bakanlığı’nın da kurulduğu bu yeni dönemde, kırsaldaki kalkınma çalışmalarının nasıl olması gerektiğine dair bir tartışma ortamının yaratılmasını sağladı. Özel sektörün kırsal kalkınmadaki rolünü artırmanın yöntemlerinin belirlenmeye çalışıldığı konferansta, gıda güvenliği, açlık gibi kavramlar çerçevesinde Türkiye’nin geleceğinde kırsalın önemi tartışıldı. Ülke geleceğine yönelik büyük önemi bulunan bu adımların yanı sıra konferansta kırsal yoksulların seslerini duyurabilecekleri mekanizmalar üzerinde de duruldu ve Türkiye’nin nasıl bir kalkınma stratejisi benimsemesi gerektiğine dair bir tartışma ortamı yaratıldı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.