Milli Dana Duru Çiftlik’ten

Türkiye’nin Milli Damızlık Danası Duru Bulgur’un Karaman’daki çiftliğinden çıktı.

Damızlık Dana projesi kapsamında, ülke genelinde seçilen 9 damızlıktan biri Karaman’da bulunan Duru Çiftlik’ten seçildi. Proje, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Tarım Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Karaman’ın önde gelen hayvancılık işletmelerinden Duru Çiftlikte yetişen Simmental ırkı boğa adayı Duru Bey, Gen-Türk tohum firmasının İzmir Menemen’deki çiftliğine gönderildi.

Karaman’ın önde gelen örnek hayvancılık işletmelerinden Duru Çiftlik’in yetiştirdiği TR70236488 nolu Simmental ırkı boğa adayı Duru Bey, Gen-Türk tohum firmasının İzmir Menemen’deki çiftliğine gönderildi. Duru Bey, ergin yaşa ulaştıktan sonra ise Gen-Türk firması aracılığıyla tüm Türkiye’de suni tohumlamada kullanılacak.

Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi için kaliteli damızlık hayvan sayısının artırılması büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda suni tohumlama yoluyla yüksek verimli hayvanların elde edilmesinde ülkesel olarak önemli bir rol oynayan Gen-Türk Firması yerli kaynaklardan elde ettiği spermaları yetiştiricilerin kullanımına sunuyor. Damızlık dana projesinde kullanılacak olan Duru Bey, ergin yaşa ulaştıktan sonra suni tohumlamada kullanılacak. Gen-Türk firması aracılığıyla yürütülen proje kapsamındaki tohumlara 50 lira daha fazla destekleme veriliyor.

Duru Bulgur’un çiftliğinden

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru konuyla ile ilgili açıklamasında şunları söyledi: “İlk başta hobi olarak başladığımız hayvan yetiştiriciliğinde bugün 1000 büyük baş hayvan ile Türkiye’de önemli bir konuma geldiğimizi düşünüyoruz. Kendi tarlalarımızda yetiştirdiğimiz organik yemlerle beslediğimiz hayvanlarımız,Türkiye’de organik hayvancılık için örnek olacak niteliktedir.

Milli dananın Duru Çiftlik’ten çıkması bizler için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Doğru yolda ilerlemenin, düzgün ve hakkaniyetli çalışmanın her gün meyvelerini görmekteyiz. Bu doğrultuda ülkemiz hayvancılığın geliştirilmesinde bu önemli projeyi hayata geçiren Tarım Bakanlığı ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğine teşekkür ederim.”

Duru Bulgur

1935’te Karaman’da kurulan Türkiye’nin lider gıda firmalarındandır. Kurulduğu yıldan bugüne tüketicileri için en kaliteli ve doğal bulgurları üretmeyi ve tüketicilerine ulaştırmayı kendisine görev edinmiştir. Modern tesislerinde, sadece su ve buğday kullanarak,taş değirmende öğütme metoduyla doğal renginde ve kokusunda sağlıklı, doğal ve lezzetli bulgurlar üretir. 3 üretim merkezi ile günlük üretim kapasitesi 250 ton olan Duru Bulgur; başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Çin, Japonya, Amerika, Kanada, Avusturalya, Mısır, Nijerya gibi 51 ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.