Eker’den diyabet hastalarına özel tatlı

Eker Süt’ün diyabet hastaları için ürettiği özel sütlü tatlıya Hacettepe Üniversitesi doktor tavsiyesiyle kullanma onayı verdi.

Diyabet hastalarına özel sütlü tatlı üreten Eker Süt, yeni ürününe Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından ‘Diyabet hastaları için uygundur. Doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılır’ onayı aldı. 150 gramlık ambalajlarda, keşkül ve supangle olarak tüketiciyle buluşacak yeni Eker diyabetik sütlü tatlıların raf ömrü ise 21 gün.

Yeni ürünleriyle ilgili basına bilgi veren Eker Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker, diyabet hastalarının şekerli gıda tüketmelerinin sağlıkları için risk oluşturduğunu söyleyerek diyabet hastalarının şekersiz ürün tüketmeleri veya kan şekerini çıkartmayan bir şekerle (fruktoz, sorbitol, aspartam, asesülfam) yapılan ürünü kullanmaları gerektiğini dile getirdi. Eker açıklamasını şöyle sürdürdü, “Biz de yeni diyabetik sütlü tatlılarımızda glisemik indeksi çok düşük olan, kan şekerini aniden artırmayan ve meyve şekeri olarak adlandırılan fruktozu kullandık.”

Diyabetik hastalar için yapılan supangle tatlısında ayrıca şeker içermeyen ve doğal tatlandırıcı olarak adlandırılan maltitol çikolata kullanılıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.