TKDK’dan süt işletmelerine yatırım desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (Türkiye genelinde 15 ilde süt üreten tarımsal işletmelere yatırım desteği sağlayacak.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Türkiye genelinde 15 ilde süt üreten tarımsal işletmelere yatırım desteği sağlanacağını söyledi. Bozkurt, yaptığı açıklamada, tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve Avrupa Birliği standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımların destekleneceğini belirtti.

 

Bozkurt, destek kapsamında hali hazırda süt üretimi, inek sütü veya koyun ile keçi sütü konusunda faaliyetler gösteren, üretim ve faaliyeti ile ilgili kayıt ve sertifikaları tam olan ve bu işletmelerini modernize etmek, genişletmek veya faaliyetlerini devam ettirecek yatırımlar yapmak isteyen işletmelere yatırım desteği sağlanacağını ifade etti. Bu destekler ile kaliteli hayvancılığın yanı sıra süt ve süt ürünlerinin işlendiği işletmelerin sayısını artacağını savunan Bozkurt, “Bu işletmelerle bölgede kırsal kalkınmanın daha hızlı bir şekilde oluşacağını ve istihdamın artacağını birlikte göreceğiz.” dedi. Öte yandan yatırım desteğinin en az 15 bin euro, en fazla ise 1 milyon euro olacak, yapılan yatırımın ise 5 yıl devam etmesi şartı aranıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.