SCR satışlarını artırdı

Dünyanın en büyük İnek ve süt takip sistemleri tedarikçilerinden SCR, 2014 yılının ilk yarısında satışlarını geçen yıla oranla yüzde 50 artırdı.

2014 yılı ilk yarısını değerlendiren SCR Ülke Müdürü Barış Öner, Türkiye’deki satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artırdıklarını açıkladı. İnek izleme sistemleri hakkında da bilgi veren Öner şunları söyledi: “Özellikle 70-200 baş sağmal sürüye sahip işletmelerde uyguladığımız sistem ile üreticilerimiz artık ineklerin geviş ve kızgınlıklarını 7 gün 24 saat bilgisayar, tablet ya da cep telefonu ile takip edebilmekte ve en doğru zamanda tohumlamalarını gerçekleştirmektedir. Sistem sadece tohumlamaya hazır inekleri göstermekle kalmayıp, tohumlama için uygun olan en doğru saat bilgisini de vermektedir”.

Öner, sundukları izleme sistemleri ile ineklerin 200x500m kapsama alanına sahip antenler ile izlendiğini, inek üzerinde bulunan tasmada 24 saatlik bilgi saklanarak her 2 saatte bir bilgisayarda bulunan bilginin güncellendiğini dile getirdi. SCR Türkiye Müdürü Öner’in verdiği bilgiye göre, 50 ülkedeki 15 bin çiftlikte 3 milyon inek SCR Heatime sistemleri ile izleniyor. İngiltere, İskoçya, Galler ve Danimarka’da ise tüm sürülerin yüzde 25’i SCR tasmalarıyla takip ediliyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.