Sütaş’a iki ödül birden

Sütaş’ın hayvancılık eğitimleri Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı ödülü alırken, Aksaray Biyogaz Tesisi de Sürdürülebilir İş Ödülüne layık görüldü.

Sütaş, eğitim faaliyetleriyle Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde “Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde Gümüş Stevie ödülüne layık görüldü. Dünyanın en başarılı kurumlarının değerlendirildiği yarışmaya 60’dan fazla ülkeden 3500’ü aşkın katılım oldu. Ödül töreni 10 Ekim’de Paris’te düzenlenecek.

Sütaş’ın 1998 yılından bu yana başarıyla yürüttüğü, herkese açık ücretsiz uygulamalı hayvancılık eğitimlerinden bugüne kadar 16 binin üzerinde üretici ve öğrenci yararlanırken, 26 binden fazla girişimci de süt hayvancılığı konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti aldı. Sütaş, geçtiğimiz yıl UNDP’nin (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) yürüttüğü “Mesleki Eğitim” çalışmasında örnek olarak seçilmiş ve 2014 Dünya Sütçülük İnovasyon yarışmasında da “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülü almıştı.

Sütaş’a bir ödül de Sürdürülebilirlik Akademisi’nden geldi. Bu yıl ilk kez düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri yarışmasında Sütaş’ın Aksaray Biyogaz ve Enerji Tesisi, “Karbon ve Enerji Yönetimi” kategorisinde ödüle layık görüldü. Yeşil İş Konferansı kapsamında yapılan ödül töreninde konuşan Sütaş Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serpil Veral, şirketlerin hem çevreye saygılı olmak hem de ekonomik değer üretmek adına, bütün kaynakları en verimli şekilde kullanmaları gerektiğini söyledi. Sütaş, 2015 sonunda enerji ihtiyacının yarısını kendi tesislerinde karşılamayı hedefliyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.