ABD en büyük ihracatını Türkiye’ye yaptı

Yücel Öner Hayvancılık, ABD’den 5 bin 500 adet Holstein ırkı süt ineği ithal etti. Bu sayı ABD’den yurtdışına yapılan en büyük hayvan ihracatını, Türkiye’nin ise en büyük hayvan ithalatını temsil ediyor.

Süt birliklerinin ihtiyacından yola çıktıklarını açıklayan Yücel Öner Hayvancılık, Amerika’dan 5 bin 500 adet Holstein ırkı gebe düve ithal etti. 4 aylık yolculuk sonucu Mersin Limanı’na getirilen inekler, Süt Üreticileri Birlikleri aracılığıyla Konya, Gaziantep ve İzmir’e gönderildi. Yücel Öner Hayvancılık’ın Başkanı Yücel Öner, ilk defa bir Türk fi rması olarak en büyük gebe düve ithalatını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yılsonuna kadar ABD’den toplam 20 bin hayvan ithal edeceğiz” dedi.

Ciro hedefi 80 milyon dolar
Bir Türk fi rması olarak ilk defa en büyük gebe düve ithalatını gerçekleştirdiklerini belirten NİL Live Stock Llc ve Yücel Öner Hayvancılık Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Öner, yılsonuna kadar ABD’den toplam 20 bin hayvan ithal edeceklerini söyledi. Ciro hedefl erinin 80 milyon dolar olduğunu ifade eden Öner, ayrıca Avustralya ve Uruguay’dan da besilik hayvan ithalatı da gerçekleştireceklerini söyledi. Holsteinlerin besilik değil, süt için ithal edilen bir tür olduğunu belirten Yücel Öner, birliklerden gelen taleplere göre üreticiler için yüksek verimli olan Holstein ithalatının devam edeceğini söyledi ve şunları ekledi; “Türkiye’deki mevcut süt ırkı hayvanları verimleri düşük olduğu için süt yönünden ileri ülkelerden biri olan ABD’yi tercih ettik.”

20 bin hayvan için çalışmalar sürüyor
Amerika’daki merkezlerinin New Jersey’de bulunduğunu fakat en iyi ineklerin seçilmesi için birçok eyaletteki çiftliklerde titizlikle çalışıldığını belirten NİL Live Stock Llc’nin Amerika’daki yetkilisi Göknil Altınbaş, yılsonuna kadar 20 bin hayvan hedefi ne ulaşmak için farklı eyaletlerde operasyonlarını büyüteceklerini ifade etti. ABD’li çiftçilerin işbirliğinden gayet memnun olduklarını ifade eden genç girişimci, “Süt inekleri dışında, kesim hayvanı ithalatı için de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Hayvan alımı için Süt Üretici Birlikleriyle anlaşan Ziraat Bankası, birlik üyelerine kredi kullandırdı. Konya Ereğli Süt Üreticileri Birlik Başkanı Nuri Serinkaya, düvelerin bin 500’ünün Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne, 3 bininin Konya Süt Üretici Birlikleri’ne, bininin de İzmir Süt Üretici Birlikleri’ne getirildiğini söyledi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.