Bolu’ya keçi sütü fabrikası

Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu Kalite Yem Sanayi tarafından gerçekleştirilen ‘Dondurulmuş Pastörize Keçi Sütü’ projesi, tanıtıldı.

Sanayi Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen projenin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü ve projenin yürütücüsü Prof. Dr. Hayri Coşkun, yapılan araştırmalar sonucunda keçi sütünün pastörize edilerek dondurulmasının ve donmuş halde saklanarak piyasaya sunulmasının mümkün olduğunu belirtti. Rektör Coşkun, projenin hayata geçmesiyle özellikle inek sütüne alerjisi olan çocuklar için yeni ürünler elde edilebileceğini söyledi. Bolu Kalite Yem Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram ise yakında Bolu’ya keçi sütü fabrikası kuracaklarını belirterek, “Projenin sonunda keçi sütünden farklı gıda maddeleri üretebileceğimizi gördük.” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.