Peynir sofralardan eksik edilmemeli

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, peynir tüketimimizin yılda kişi başı 5 kg ile dünya ortalamasının altında olduğuna dikkat çekti.

Peyniri günün her saatinde yenilen, sağlıklı alternatif bir ürün olarak konumlandıran sektörünün yenilikçi markası Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü’nde, peynirin sağlıklı beslenmedeki önemini hatırlatarak, “Özellikle kemik sağlığı için peynir sofralardan eksik edilmemeli” dedi.

Türkiye’de yılda kişi başına 5 kilogram peynir tüketildiğini söyleyen Necmi Erol, bu rakamın ABD’de 17 kilogram, Yunanistan’da ise 25 kilogram olduğuna dikkat çekti. Özellikle kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum zengini peynirin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini dile getiren Erol, şirket olarak peynir tüketiminin artmasını sağlamak amacıyla peyniri sevimli hale getirecek inovatif ürünler geliştirdiklerini söyledi.

Güçlü kemikler için peynir tüketilmeli
Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu da, peynirin vücut için önemli olan protein, yağ, kalsiyum başta olmak üzere birçok mineral ve vitamin bakımından zengin bir besin kaynağı olduğunu kaydetti. Peynirin zengin kalsiyum içeriğiyle güçlü kemik ve dişlerin gelişimine ve yüksek tansiyondan korunmaya yardımcı olduğunu söyledi. Peynirin zayıflamada önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Garipağaoğlu, “Miktar ve çeşitlilik bakımından sınırlı olan zayıflama diyetlerinde peynir, doygunluk ve çeşitlilik sağlar, monotonluğu önler” görüşünü kaydetti.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.