Yumurta üreticilerinden iddialara sert tepki

Yumurta Üreticileri Merkez Biriliği (YUM-BİR) Başkanı Hasan Konya, yumurtayla ilgili ortaya atılan iddiaların mesnetsiz olduğunu söyledi.

YUM-BİR Başkanı Hasan Konya yaptığı basın toplantısında, “Doğal ambalajı içinde hile yapılamayan tek gıda olan yumurta, son günlerde bazı kişiler tarafından sistemli ve kasıtlı şekilde sofralarımızdan eksiltilmeye çalışılıyor. Yıllarca kolesterol bahane gösterilerek en değerli hayvansal protein kaynağından mahrum bırakmaya çalışanlar, son günlerde başka yalanlar ile yumurtaya iftira atmaya başladılar” diyerek konuya açıklık getirdi. Tavukların günde 3 kez yumurtlatılmasının biyolojik olarak imkânsız olduğunu dile getiren Konya; yumurtaların klorla beyazlatılmadığını, tavukların beyaz tavuk ırkı gereği beyaz yumurtladığını belirtti.

Dünya yumurta üretiminde 10’uncu, ihracatta ise 2’nci sırada olan Türk Yumurta Sektörünün karalama kampanyalarıyla yıpratılmak istenmesinin üreticiler için sorun teşkil ettiğini belirten Konya, ülkemizde 70-75 milyon tavuk varlığının yaklaşık %75’inin beyaz, %25’inin ise kahverengi ırklardan oluştuğunu söyledi. Sektörle ilgili yapılan açıklamalarda kasıtlı olarak bilgi kirliliği yaratıldığına dikkat çeken Konya, gıda hakkında konuşanların uzman kişiler olması gerektiğini kaydetti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.