Sudan’la işbirliği protokolü imzalandı

Hartum’da gerçekleşen Türkiye – Sudan Karma Ekonomik Komisyonu 13. Dönem toplantısında Bakan Eker ve Sudan Tarım Bakanı tarafından protokol imzalandı.

13.dönem Türkiye-Sudan Karma Ekonomik Komisyon(KEK) protokolü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Sudan Tarım Bakanı Bakanı Abdul Halim Ismael Al-Mutaafı tarafından 6 Kasım’da imzalandı. Bakan Eker toplantıda yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ticaret hacmini çok daha ileriye taşımak istediklerini belirtti.

Türkiye-Sudan Karma Ekonomik Komisyonu 13.dönem toplantısında konuşan ve 2012 yılında Ankara’da 12.dönem kek toplantısında önemli kararlar aldıklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Bakan Eker, “O günden bugüne Türkiye-Sudan ilişkilerinde önemli gelişmeler yaşandı. İki ülke arasındaki ticaret hacmini çok daha ileriye taşımak istiyoruz” dedi.
Sudan Tarım Bakanı Abdul Halim Ismael Al-Mutaafı ise Bakan Eker ve beraberindeki Türk heyetini ülkelerinde ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu protokol ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileri noktalara taşımak istediklerini söyleyen Bakan Al-Mutaafı Türkiye’nin sermayesinin, teknolojisinin ve çalışan iş gücünün var olduğunu, bu nedenle Türk girişimcileri Sudan’a beklediklerini ve Sudan’ın her alanda Türkiye’nin tecrübelerine ihtiyacı olduğunu söyledi. Bakan Eker, protokolün imzalanmasından sonra Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir ile bir görüşme gerçekleştirdi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.