Meralarımıza sahip çıkmalıyız

İzmir Tarım İl Müdürlüğü, meralarla ilgili geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

İzmir Tarım İl Müdürlüğü, İl Mera Komisyon Üyeleri ve mera teknik ekipleri ile beraber yürütülen çalışmaları konuşmak, mera konusunda bilgileri tazelemek, çalışmalara ivme kazandırmak ve genel bir değerlendirme yapmak amacıyla geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

Çeşme’de gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanı Türkay Karaca, hayvancılıkta en büyük masraf kaleminin yüzde 70’lik oranıyla yem maliyeti olduğunu söyledi. Karaca, “Yemin en kolay ve ucuz temin edildiği alanlar ise meralarımızdır. Bu yüzden amacımız elimizdeki mevcut mera alanlarımızı artırmak ve mevcut meralarımızın ıslah ile verimini artırmaktır” dedi.

İzmir İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal ise konuşmasında, Türkiye’de 14,6 milyon hektar mera alanı olduğunu söyleyerek “Ot olmadan et de olmaz, süt de olmaz. Bu yüzden meralarımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.