Hayvancılığın nabzı Agroexpo fuarında atacak

19 – 22 Ocak 2017 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı hayvancılık sektörünü 12’nci kez İzmir’de bir araya getirecek.

İspanya’dan sonra Avrupa’nın dört büyük tarım fuarı arasında yer alan Agroexpo, ülkemizde bulunan en büyük 99 çiftliğin süt ve et hayvancılığındaki seçkin cinslerini fuara getirecek. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği başta olmak üzere, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, İzmir İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Ari ve Onay Belgeli Süt Üreticileri Derneği’nin etkin rol aldığı fuarda Türkiye’nin en kapsamlı canlı hayvan sergisi kurulacak.

Fuarda koyun-keçi güzellik yarışması, açık artırmalar, kadın çiftçilere yönelik süt sağım yarışmaları ve canlı hayvan ırk tanıtım etkinlikleri de yer alacak. Hedef uluslararası pazarda söz sahibi olmak.

Sektördeki en büyük buluşmayı İzmir’de gerçekleştirmenin gururu yaşayan Orion Fuarcılık, Agroexpo ile ulusal ve uluslararası platformda marka bilinirliklerini arttırma olanağı yakalamak isteyen tüm firmaları yurtdışı alıcılarıyla buluşturacak. Agroexpo, yurtdışından önemli üreticiler, tarım teknoloji firmaları, yerli ve yabancı traktör üreticileri başta olmak üzere A’dan Z’ye tüm tarım sektörünü ağırlayacak ve yeni açılımlarla ihracatıa ivme kazandıracak.

2016 yılında A ve B hollerinde 60 bin metrekare alanda düzenlenen Agroexpo, 2017 yılında 90 bin metrekarede, 3 ayrı holde seçkin firmalara ev sahipliği yapacak. Sektörün lider fuarı, katılımcı sayısını da 750 firma olarak hedefledi. Yerli ve yabancı firmaların 285 bin ziyaretçi ile buluşması öngörülmekle beraber, düzenlenen ziyaretçi organizasyonları ile Türkiye’nin dört bir yanından üreticinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.