Küçükbaş sütü ithalat etmek kolaycılığa kaçmaktır

Küçükbaş sütünün ithal edilmek istenmesine İzmir’den sert tepki geldi. İzmir Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, ithalatın kolaycılığa kaçmak olacağını belirtti.

Edirneli mandıraların Yunanistan Gümülcüne bölgesinden koyun sütü ithalatı girişimine İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer tepki gösterdi. Türer: “Yurtdışında et fi yatları Türkiye’den düşük olduğu gerekçesiyle ithal edildi. Ancak Yunanistan ile Türkiye arasında koyun sütünde çok büyük bir fi yat farkı yok.

Edirneli mandıralar yöresel peynirleri üretmek için koyun sütü bulamadıklarından ithalat yapmak istiyorlar. Ancak bu kolaycılığa kaçmaktır ve Türkiye hayvancılığına büyük zarar verecektir. Biz her platformda koyun ve keçi sütünün ihracat potansiyeline dikkat çekerken ithalatı konuşmamız yanlış olur” dedi.
Edirne’nin koyun sütü ihtiyacını karşılayabiliriz
Yurt içindeki olanaklar yeterince araştırılmadan ithalat kararı alınmasını eleştiren Türer, “Biz koyun ve keçi sütü ithal etmemeli tam tersine ihraç etmeliyiz” dedi. İthalatın en son düşünülmesi gereken yol olduğunun altını çizen Türer; “Ülkemizde koyun ve keçi sütü sıkıntısı üretimden değil yanlış planlamadan kaynaklanıyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde koyun ve keçi sütü inek sütüyle karıştırılarak toplanıyor. İthalat yerine süt toplama merkezleri kurularak sorun çözülmeli” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.