Küçükbaş sütünde düşüş yok

Küçükbaş sütünde 2011 fiyatlarıyla ilgili ilk açıklama İzmir’den geldi. İzmir’in 5 ilçesinde koyun ve keçi sütü toplama çalışmasını başlatan İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 2011 yılı süt fiyatlarını açıkladı.

Bu yıl İzmir’in 16 ilçesinde koyun ve keçi sütü toplayan İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği geçtiğimiz hafta Karaburun, Aliağa, Menemen, Güzelbahçe ve Seferihisar olmak üzere İzmir’in 5 ilçesinde koyun ve keçi sütü toplama çalışmalarını başlattı. Süt toplama çalışmalarının başlamasıyla birlikte İzmir birliği yeni dönem fi yatlarını da açıkladı. İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği keçi sütünde 1.30 TL, koyun sütünde 1.80 TL fi yatlarının bu yıl da geçerli olduğunu açıkladı.

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer açıklamasında, “Koyun keçi sütü ve süt ürünleri Türkiye için özel bir ürün. Küçükbaş sütüne yoğun bir talep var. Buna karşın Türkiye dışında hiçbir ülkede koyun sütü üretimi yok desek yanlış olmaz. Avrupa’da keçi sütü üretimi İspanya, Yunanistan, Fransa, Bulgaristan gibi birkaç ülkede mevcut. Bu ülkeler ise kendi ihtiyaçlarını bile karşılamaktan uzak. Türkiye şu an dünyanın küçükbaş sütü deposu durumunda” dedi.
Koyun ve keçi sütü soğuk zincirde toplanıyor
Geçtiğimiz yıl İzmir’in 7 ilçesinde ayrı ayrı tanklarda koyun ve keçi sütü toplayan İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği bu yıl İzmir Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle yaptığı yatırımlarla 16 ilçede Türkiye’de ilk kez koyun ve keçi sütünü ayrı ayrı soğuk tanklarda süt topluyor. İzmir’de günde 60 ton küçükbaş sütü inek sütüne karışmadan gerekli hijyen ve sağlık koşullarında toplama merkezlerinde soğutularak sanayiciye ulaştırılıyor.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.