Monsanto Türkiye’deki üretimini beş kat artırıyor

Dünya tohum devi Monsanto Mustafakemalpaşa fabrikasına yaptığı ek tesislerle Türkiye’deki üretimini beş kat artırdı.

Türkiye’de 1997’den beri faaliyetlerini sürdüren küresel tohum devi Monsanto, Bursa Mustafakemalpaşa’daki tesislerine 30 milyon dolarlık ilave yatırım yaptı. Bu yatırımla 3 bin hektardan elde edilecek mahsule eşdeğer ilave tohum üretilecek. Monsanto Mustafakemalpaşa Fabrikası’nın ek tesislerinin resmi açılışı 8 Kasım’da yapıldı. Açılış törenine Monsanto’dan Avrupa Tohum Tedarik Lideri Guillaume Gonnet, Türkiye Ülke Müdürü Michiel Van Mannekes, Türkiye Tohum Tedarik Lideri Elie Assaf ve Fabrika Müdürü Tanzer Ay katıldı.

Açılış töreninde konuşan Monsanto Türkiye Tohum Tedarik Lideri Elie Assaf, “Kapasite büyümesi sayesinde yıllık 250 bin torba olan üretim 1 milyon 200 bin torbaya çıkacak. Yıllık 250 bin torba olan üretim 1 milyon 200 bin torbaya çıkacak. Fabrika hacminin yaklaşık yüzde 60’ını Türkiye’deki çiftçi dostlarımıza satacağız. Yüzde 40’ını da İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz, Yunanistan ve Irak’a ihraç edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin yanı sıra Macaristan ve Romanya’daki tohum işleme tesislerinde de kapasiteyi artırıyor. Avrupa’da on yıldır devam eden ve Fransa, Ukrayna ve Rusya’da ilave yatırımlar içeren kapasite artışında toplamda 500 milyon avro yatırım yapılacak. Bu yatırımlarla şirketin tohum üretimi iki katından fazla artırılacak.

Türkiye’de 1997’de tarım ilacı ile faaliyetlerine başlayan Monsanto, 1998’de Cargill’in tohum bölümünü satın alarak faaliyet alanını genişletti. Bugün Bergama, Çanakkale, Antakya ve Mustafakemalpaşa’da yapılan üretim, 54 bin metrekarelik alanda kurulu olan Mustafakemalpaşa Fabrikasında işleniyor. Monsanto, Türkiye genelinde 150’ye yakın bayisiyle bin 500’den fazla sözleşmeli çiftçi ile çalışıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.