Köylerde hayvancılık teşvik edilecek

Aliağa Belediyesi köylerde tarımı ve hayvancılığı destekleyerek üreticinin ürününü aracısız değerlendirmesi için Köy-Koop ile birlikte kırsal kalkınma projesi başlattı.

Aliağa Belediyesi, Köy-Koop İzmir Birliği işbirliğiyle Aliağa’nın köy ve beldelerinde tarım ve hayvancılığı teşvik edecek. Proje kapsamında Aliağa köylülerine iyi tarım uygulamaları, hayvan ıslahı, aşılama, sulama sistemleri, toprak analizleri, ilaçlama, organik üretim işleme, paketleme ve pazarlama konularında eğitim verilecek. “Tarım ve hayvancılığı destekliyor, köylerimize can veriyoruz” sloganı ile duyurulan projenin protokolü Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle imzalandı. Törene Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, KÖY KOOP İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Çiftçi Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Projenin ilerleyen aşamalarında sütün soğuk zincirde toplanması amacıyla tesis ve organizasyon oluşturularak Aliağa merkez ve köylerinde günlük 5 ton süt soğuk zincirde toplanacak. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, sık sık köylerde vatandaşlarla sohbet ettiğini ve ekonomik sosyal sorunlarını dinlediğini ifade ederek, köylerin ihtiyacı üzerine projeyi başlattığını kaydetti. Başkan Oğuz; proje ile köyden kente göçün azalacağını belirterek “Köylülerimizin köylerinden göçmemesi gerektiğine inanıyorum. Bundan sonra da köylülerden tarım ve hayvancılıkla ilgili gelen her türlü talebi değerlendireceğime söz veriyorum” dedi.

Proje Türkiye’ye örnek olacak
Projenin çiftçiye can vereceğini söyleyen Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız da, “Bu proje haberini alır almaz koşarak geldiğimiz bir proje. Bir tarafta üretici, bir tarafta da üreticiyi destekleyen bir belediye var. Köy-Koop Merkez Birliği olarak buna inandık ve inandığımız için de buradayız. Doğduğumuz topraklarda doymak istiyorsak, köyden kente göçü önlemek istiyorsak bu projenin içinde canla başla çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Aliağa Belediyesi’nin projesinin Türkiye’ye model olacağını söyleyen Köy Koop İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut, “Belediyecilik sadece yol, kanalizasyon, park, bahçe, altyapı işleri değildir. Kırsal kalkınma ve yerinde istihdam ile plansız göçü önlemek için tarım üretim ve ürünlerin değerlendirilmesi de önemli bir belediyecilik işidir” dedi. Akbulut, “Belediyemiz, Köy-Koop işbirliğiyle, yani köylünün örgütlü gücü ile köylere hizmet götürmek istiyor. Bu projeyi Aliağa Belediyesi bir başka şekilde de taçlandırmak istiyor. Ürünleri değerlendirmek için işletme de açmayı düşünüyor” dedi.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.