Ülker Maraş dondurmasıyla büyüyecek

Kahramanmaraş’taki fabrikasında ürettiği Maraş dondurmasını dünya markası yapmayı hedefleyen Ülker Golf, yurtdışı yatırımlarına hız verdi. Ürdün’deki fabrikasında üretime başlayan marka, şimdi de Mısır’da yatırım yapmaya hazırlanıyor.

2003 yılında Bursa fabrikasıyla dondurma pazarına giren Ülker Golf, Maraş dondurması pazarında liderliği hedefliyor. 2003 yılında 10 milyon litre olan üretim kapasitesini 11 yılda 160 milyon litreye çıkaran Ülker Golf, 2013 yılında günde ortalama 3 milyon adet ürün sattı.

Ülker Golf Genel Müdürü Gökhan Aydın, Maraşım dondurmasıyla gerçek Maraş dondurması pazarını büyüteceklerini, Maraşım’ın ev içi tüketim segmentinde önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Aydın, ‘Kahramanmaraş fabrikamıza 75 milyon lira yatırım yaparak 11 yıldaki toplam yatırımımızı 325 milyon liraya çıkardık. Bu fabrikada yılda 40 milyon litre dondurma üreteceğiz. Asıl amacımız Maraş dondurmasını bir dünya markası yapmak’ dedi.

Ülker Golf, 2014 yılında Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde 13 ülkeye toplam 20 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor. Suudi Arabistan ve Suriye’de dondurma üretimi yapan Ülker Golf, Ürdün’de faaliyete geçen yeni fabrikasıyla yurtdışı yatırımlarına devam ediyor. Markanın uluslararası yatırım projeleri arasında yer alan Mısır’la ilgili çalışmaları devam ediyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.