İz Hayvancılık halka arz oldu

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde faaliyet gösteren İz Hayvancılık, sermayesinin yüzde 44,95’ini Borsa İstanbul’da halka arz etti.

Sermayesi 3.661.000 TL’den 2.989.000 TL artışla 6.650.000 TL’ye yükselterek, artırılan paylar Borsa İstanbul’da halka arz edildi. A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından Talep Toplamaksızın Sabit Fiyatla Borsa’da Satış Yöntemi ile Borsa Birincil Piyasa’da gerçekleştirilen halka arz 6-7 Kasım’da gerçekleşti. Yoğun talep üzerine, ilk günde (6 Kasım’da) başarıyla tamamlanan halka arzın geliriyle İz Hayvancılık’ın faaliyet çeşitliliği sağlamak amacıyla meyvecilik ve perakende süt satışında kullanılacak.

2010 yılının Ekim ayında kurulan ve Ekim 2011 itibariyle ABD’den ithal ettiği gebe düvelerle faaliyetine başlayan İz Hayvancılık, 20 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 178 bin metrekarelik alan üzerinde Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde faaliyet gösteriyor. Avrupa İz Hayvancılık’ın halka arz basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Araç, iki yılda sektörde hızla ivme kazanan bir konum elde ettiklerini belirtti. Araç halka arzdan elde edilecek kaynak ile perakende süt satışı ile meyveciliğe yatırım yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

İz Hayvancılık faaliyete başladığı Ekim 2011’de 498 olan hayvan sayısını 1.042’ye çıkardı. Hayvan başına günlük süt verimi ise 30 litre. Hayvan sürüsündeki sağmal inek sayısının artmasıyla asıl büyümeyi 2014 ve 2015 yıllarında yakalayacaklarının altını çizen Araç, “Türkiye’nin ihtiyacı olan, genetik açıdan verimliliği yüksek büyükbaş hayvan ırkının yetişmesine ve  ülke geneline yayılmasına katkı sağlıyoruz” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.