Kırmız et sektörünün sorunları tartışıldı

Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından düzenlenen toplantıda kırmızı et üreticilerinin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.

İlki geçen yıl gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsüler, kayıtdışılığın ortadan kalkması için sektörün ve yetiştiricilerin desteklenmesini, KDV’nin de düşürülmesi gerektiğini kaydetti. Mühsürler, toplantı sonrasında istişare kararlarının bir rapor halinde açıklanacağını belirtti.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkan Yardımcısı Faik Yavuz da son dönemlerde Türkiye’nin gündeminde çok sık değişiklik gösteren hayvancılık ve et sektörünün sorunlarını dinlemek için toplantıya atıldıklarını söyledi. Yavuz, “Toplantı sonrasında alınacak kararlar ile bakanlık nezdinde girişimler yapılacak. Sektörde çok sık değişen fiyatlar, üretim maliyetleri, satım politikalarındaki istikrarsızlıktan kaynaklanan sert kırılmalar yaşanmaktadır. İstikrar oluşturacak politikalar üretmemiz lazım. Politika üretirken çok iyi bir veri tabanı olması gerekiyor. Bunun üzerine sürdürülebilir bir politika oluşturulması amaçlanıyor.” dedi.

 

Toplantıda konuşan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Merkez Başkanı Bülent Tunç da, ithalata karşı olmadıklarını ancak ihtiyaçların doğru ve sağlıklı bir şekilde tespit edilmesi gerektiğini anlattı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ise hatalı kesim, hatalı kullanım ve hatalı saklamanın et sektörünün başlıca sorunları arasında yer aldığını söyledi. Yalçındağ, “Kurban Bayramı geçen senelerden farklı olmayacak. Et sorunu deyince sadece büyükbaş akla gelmemeli küçükbaş da değerlendirilmeli. Küçükbaş hayvan sayısı arttırılmalı. Bize göre bu sektörde ithalat koltuk değneğidir” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.