Bilgi kirliliği tüketimi olumsuz etkiliyor

Gıdada Bilgi Kirliliği ve Bilimsel Gerçekler panelinde konuşan SETBİR Başkanı Zeki Ilgaz, “Gıdada bilgi kirliliği tüketimi olumsuz etkiliyor” dedi.

Tüketicinin yaşadığı bilgi karmaşasını önlemek amacıyla 12 Kasım 2014 tarihinde Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü tarafından “Gıdada Bilgi Kirliliği ve Bilimsel Gerçekler” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Panelde konuşma yapan Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) Başkanı Zeki Ilgaz, kırmızı et sektörü hakkında ortaya çıkan bilgi kirliliğinin, kırmızı et tüketimini olumsuz etkilediğini söyledi. Ilgaz konuşmasında, bilgi kirliliğinin önüne geçmek için kamuoyu bilgilendirme faaliyetlerinin yapılması gerektiğini vurgulayarak, bu sayede medyada bilgi kirliliğine yol açan kişi ve kurumların yol açtığı haksız ve yıkıcı rekabetin engellenebileceğini ifade etti.

Panelde yapılan konuşmlarda, et, süt, yumurta ve yoğurt gibi hayvansal gıdalarla ilgili yanlış bilgilendirmelerin halkımızı beslenme sorunlarıyla karşı karşıya bıraktığı dile getirildi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.