Anuga Fuarı’nda Alman-Türk Gıda Forumu

Dünyanın en büyük gıda fuarı ANUGA Alman-Türk Gıda Forumu’na 4. kez ev sahipliği yapacak.

Alman-Türk Gıda Derneği DTFOOD öncülüğünde düzenlenen forumla gıda sektöründe Türk-Alman ticari ilişkilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Anuga Fuarı süresince, 9-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek forum çerçevesinde Köln Messe Fuarcılık işbirliğiyle çeşitli uluslararası etkinlikler gerçekleşecek. Türk-Alman gıda sektörünü konu alan bu etkinliklerde Türk gıda sektörünün yerli ve yabancı sektör mensupları ile buluşması sağlanacak.

 

Çeşitli panellerin yer alacağı Alman-Türk Gıda Forumu üç gün zarfında; güncel piyasa şartlarının durumu ve ürün geliştirme konusunda sektör gelişmeleri, markalaşma, kalite bilincinin oluşturulması, lojistik sistemlerin önemi ve sinerji geliştirme için ortam sunacak.

 

Ürünlerini tanıtmak ve pazar potansiyelini arttırmayı hedefleyen firmalar için önemli fırsatlar sunacak olan Alman-Türk Gıda Forumu’nda ilk gün düzenlenen etkinliğin konusu “Helal gıda” olacak. Yoğun uluslararası ziyaretçi katılımı beklenen forumda ‘Gıda sektöründe gelecekteki markalar’, ‘Alman ekonomisine vitamin katkısı’ oturumları ve Alman-Türk Gıda Forumu Tüketici Günü gibi etkinlikler de yer alacak.

 

2007, 2008 ve 2009 yıllarının ardından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Alman-Türk Gıda Forumu, Alman-Türk gıda sektörünün ihtiyaçlarının gündeme getirildiği, imkan ve potansiyellerinin görüşüldüğü bir platform özelliği taşıyor.DTFOOD Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Evler konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu yıl düzenlenecek DTFOOD Forumu’nun ana konusunun ‘Türkiye ve Almanya’nın ikili ilişkilerinde gıda sektörünün sunduğu fırsatlar ve ihtiyaçlar’ olduğunu belirtti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.