Devam sütleri sınıfta kaldı

‘Küçük çocukların beslenmesi için uygundur’ veya ‘vitamin, demir, çinko ve kalsiyumla zenginleştirilmiştir’ ibaresiyle piyasada satılan 15 ayrı biberon sütünden hiçbirinin inek sütünden daha yararlı olmadığı belirlendi. Ayrıca bebeklerde bağışıklık sistemini kuvvetlendireceği iddia edilen süt içeceklerinin de bu vaadi yerine getirmekten fazlasıyla uzak olduğu tespit edildi.

Almanya Federal Tüketicileri Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi (BVL), yaptığı laboratuar incelemelerinde yağsız süt tozundan imal edilen “devam sütlerinin” anne sütüyle başlayan koruyucu işlevi sürdürmeye uygun olmadığını saptadı. Almanya’da gıda güvenliği ve tüketici haklarından sorumlu en üst düzey federal kuruluş olan BVL’nin, biberon sütü olarak da bilinen devam sütleriyle ilgili hazırladığı raporda, “Bebekler için üretilen süt ürünlerinin hiçbiri bu yaş grubunun ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlilikte değil” ifadesi dikkat çekti.

Ayrıntılar Sayı 39 Gündem Dosyasında.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.