Sabri Ülker Bilim Ödülü Bayramoğlu’na

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi” düzenledi. Zirvede bu yıl ilk kez verilen Sabri Ülker Bilim Ödülü de sahibini buldu.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) tarafından 7 Mayıs 2014’te İstanbul Swissotel’de düzenlenen “2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi”nin bu seneki teması, “Her şey daha iyi bir yaşam için” olarak belirlenirken, zirvenin ilk bölümü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açılış konuşmasının ardından bilimsel mesajlara ayrıldı.

Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in yanı sıra, Loughborough Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ronald Maughan ve Leeds Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Edward Blundell’in katıldığı zirvede uluslararası camiada yapılan son dönem çalışmalar paylaşıldı.

Sabri Ülker Bilim Ödülü sahibini buldu

Sabri Ülker anısına, araştırma ve eğitim programlarının desteklenmesi hedefi doğrultusunda bu yıl ilk kez verilen Sabri Ülker Bilim Ödülü de zirvede sahibini buldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in ödülünü takdim ettiği Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Bayramoğlu, gıda güvenliği alanında uygulanabilir projesiyle 100 Bin Liralık ödülün sahibi oldu.

Zirvede konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker de, Türkiye’nin 10 ilinde, 500 ilkokulda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde hayata geçirilen Yemekte Denge eğitim programıyla ilgili bilgi verdi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.