Hayvancılık ithalatında rekor artış

2017 yılında bir önceki yıla göre, büyükbaş hayvan ithalatı yüzde 91, küçükbaş hayvan ithalatı ise yüzde 4 bin 581 arttı. Aynı yıl büyükbaş ve küçükbaş hayvan ihracatı hiç yapılmadı.

Et ve Süt Kurumu Sektör Raporu’na göre, 2017 yılında yapılan büyükbaş ithalatının büyük bir bölümünün besilik olduğu saptanırken; yüzde 35’inin Uruguay, yüzde 19’unun Brezilya ve yüzde 9’unun Çek Cumhuriyet’inden yapıldığı görüldü.

Damızlık sığır ithalatının ise yüzde 30’u Almanya’dan gerçekleşirken, kasaplık sığır ithalatının yüzde 50’sinin Brezilya ve İspanya’dan yapıldığı tespit edildi. Buna karşın küçükbaş hayvan ithalatının yüzde 85’i Avustralya’dan temin edildi. Hayvancılıkta ithalat oranları bu denli yükselirken, ihracatın hiç yapılmaması dikkat çekti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.