Gıda sanayinin Ar-Ge gündemi

2000-2013 Gıda Araştırmaları Envanterinin kamuoyu ile paylaşıldığı Gıda ve İçecek Sanayi’nin Ar-Ge Gündemi konferansında Ar-Ge ve inovasyonun sektörün geleceği için önemi vurgulandı.

UGTP Konferanslar Serisi kapsamında düzenlenen Gıda ve İçecek Sanayi’nin Ar-Ge Gündemi konferansı, 9 Haziran’da Sheraton Maslak Otel İstanbul’da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Konferansta UGTP tarafından hazırlanan 2000-2013 Gıda Araştırmaları Envanteri kamuoyu ile paylaşılırken, konferans kapsamında düzenlenen panellerde de gıda ve içecek sektörünün geleceği için Ar-Ge ve inovasyonun önemine dikkat çekildi.

Konferansın ilk oturumunda gıda, beslenme ve sağlık alanından akademisyenler ile “Akademik Açıdan Ar-Ge Gündemi” tartışıldı. Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol’un moderatörlüğündeki ikinci oturumda ise iş dünyası temsilcileri tarafından “Rekabetçi Bir Sanayi İçin Sanayinin Ar-Ge Beklentileri” ortaya kondu. “Sanayi ve Akademi Ar-Ge Gündemi Ne Derece Örtüşüyor?” başlıklı kapanış oturumunda ise TGDF Başkan Vekili Rint Akyüz, UGTP Başkanı Prof. Dr. Vural Gökmen ve ODTÜ Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Hami Alpas görüş ve tespitlerini katılımcılarla paylaştı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.