Süt hayvancılığını ABD’de öğrenin

Süt hayvancılığında bilgi ve becerisini geliştirmek isteyenler, Türkiye’de ilk defa gerçekleştiren bir organizasyonla ABD’nin Michigan Eyalet Üniversitesi’nde (MSU) süt hayvancılığı eğitimi alabiliyor.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve ABD’ye eğitim amaçlı geziler düzenleyen Cansuyu Tarım ve Hayvancılık Genel Müdürü Önder Toker, hayvancılık işletmelerinin yatırımcılarını ve işletmecilerini Türkiye’deki süt üreticilerini ve süt hayvancılığı ile ilgilenen herkesi, ABD’nin hayvancılık üzerine en iddialı ilk 3 üniversitesinden biri olan Michigan Eyalet Üniversitesi’nde (MSU) eğitim almaya çağırıyor.

1–16 Mayıs 2011 tarihleri arasında başarıyla gerçekleştirilen ilk eğitim gezisi kapsamında, katılımcılar iki hafta boyunca Michigan Eyalet Üniversitesi’nde (MSU) süt hayvancılığında beslenme, sağlık, üreme, hijyen, buzağı bakımı ve beslenmesi, genç hayvan bakımı, beslenmesi, süt sağımı süt kalitesi konularını içeren Türkçe tercümeli dersler alıyor. Üniversitedeki teorik dersleri, Michigan Eyaleti’ndeki 200–3000 baş sağmal kapasitelerdeki muhtelif çiftlik gezileri ile uygulamalı olarak da pekiştiren katılımcılara, kursun bitiminde sertifika veriliyor.

Önder Toker, programla ilgili şu bilgileri veriyor; “Bu eğitim programları, şirketimizin geliştirdiği bir proje ve ülkemizde bir ilk. Bu projemizi MSU (Michigan State Universty) ile görüştük ve Aralık 2010’da da imza altına aldık. İlk eğitim gezimizi de 1-16 Mayıs 2011 tarihleri arasında başarı ile tamamladık. Hedefimiz, üniversitelerin açıldığı sonbahar aylarında (Ekim sonuna kadar) iki gezi daha yapmak.”

Hayvancılık yatırımcıları bu eğitimleri mutlaka almalı
Programa sektöre ilgi duyanların ve sektörün içinde olanlar ilgi duyuyor. Eğitim programlarının asıl hedef kitlesinin damızlık birlikleri olduğunu belirten Toker, konuyla ilgili olarak şunları aktarıyor; “Onlar için daha mütevazı fiyatlar oluşturma imkânımız mevcut. 20 kişilik kafileler oluştuğunda, uygun olan indirimleri planlıyoruz. İkinci hedef gurubumuz yeni yatırımcılar. Tabii onların da bu konuda bilgi ve görgülerini  arttırmak gibi bir niyetlerinin olması gerekiyor. Biz şirket olarak bilginin aslında en önemli silah olduğuna inanıyoruz. Buna değer veren her yeni yatırımcının bu gezilerde olması gerekiyor. Geziye katılan her sektör mensubu mutlak surette farklı ve üstün bir bakış açısı ile dönecek, sahip olduğu yeni ve kıymetli bilgi birikimlerini yatırımlarında değerlendirme fırsatı bulabilecek. Sonuç olarak işini bilerek yapan her işletme sahibi hatalarını en aza indirerek daha fazla kar etmenin yolunu bulmuş olacak.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.