Depremzede hayvanlar için çadır dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Van’da meydana gelen depremde ahırları yıkılan ve hayvanlarını kaybeden depremzedelere, gerekli yardımların yapılacağını açıkladı. Bu yardımlar kapsamında da ilk olarak hayvan çadırları kuruldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in bir basın toplantısıyla açıkladığı hayvan barınma çadırları ilk olarak Van Merkez’e bağlı Alaköy’de kuruldu. Bakan Eker Alaköy’e giderek çadır kurma çalışmalarına bizzat katıldı ve çalışanları yönlendirdi. Çalışmaların bitmesinin ardından küçükbaş hayvanlar, hayvan barınma çadırına alındı. Tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu, bu nedenle hayvanlarının barınma sorununun çözülmesinin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden depremzedeler, deprem sonrası bu sorunu hızla çözen Bakan Eker’e teşekkür etti.

Hayvan barınma çadırlarının kışa dayanıklı ve çelik konstrüksiyonlu olduğunu söyleyen Bakan Eker, çadırların içerisinde yemlik ve sulukların bulunduğunu belirtti. 140 metrekare olan çadırlarda hayvanların rahatlıkla barınabileceğini anlatan Bakan Eker, “Depremde yıkılan bütün barınakların yerine bu çadır barınakları inşa ediyoruz. Van depreminde, ilk uygulamanın örneğini Alaköy’de yapıyoruz. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların, kış şartlarında karda, kışta rahatlıkla içinde barınabileceği, havalandırmalı, yemlikli, suluklu mekanlar son derece fonksiyonel. Bütün Van bölgesinde yıkılan ve tespit ettiğimiz 3 bin tane barınak var. Ne kadar ihtiyaç varsa karşılayacağız.” dedi.

Hayvan kayıpları karşılanacak
Bölgede hayvancılığın çok önemli bir faaliyet olduğunu ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyleyen Bakan Eker, hayvan kayıplarının tespitinin de yapılarak ayni olarak karşılanacağını, ayrıca üreticilerin yem kaybının da tespit edilerek zararlarının karşılanmaya çalışılacağını sözlerine ekledi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.