Koyun-keçi halk elinde yeniden canlandı

İlk beş yıllık dilimi 2010’da tamamlanan Halk Elinde Koyun Keçi Islahı Projesi’nin ikinci dönemine (2011-2015) ilişkin çalışmalarla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2005 yılında pilot olarak uygulamaya konulan Halk Elinde Koyun Keçi Islahı Projesinin ilk dönemi (2006-2010) 13 ilde, 472 yetiştirici elinde, 12 koyun ve keçi ırkında, 76 bin baş hayvan ile yürütüldü. Projenin ikinci döneminde (2011-2015) koyun keçi yetiştiriciliğine sağladığı katkı dikkate alınarak il sayısı 66’ya, ırk sayısı 28’e, yetiştirici sayısı 7.000’e, koyun-keçiye sayısı ise 1 milyona çıkartıldı.

Projeyle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 3 Temmuz’da Bakanlıkta bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte proje materyalini oluşturan 32 koyun ve keçi ırkı tanıtılarak bu ırklarla ilgili çalışmalar davetlilere anlatıldı. Proje çıktılarının paylaşılmasını takiben İl damızlık koyun keçi yetiştirici birlikleri açtıkları stantlarda proje faaliyetleri sonucu elde ettikleri yöresel ürünleri davetlilere ikram ettiler.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.