Destekler konusunda biraz ciddiyet lütfen!

Yeni bir sayıyla daha karşınızdayız.

2017 bütçesinden tarım ve hayvancılık destekleri için ayrılan rakam 12,8 milyar lira. Tarım Kanununa göre bu yurtiçi gayrisafi milli hasılanın en az yüzde 1’i yani 20 milyar lira olması gerekiyor.

Bir okurumuzun dikkatini çekmiş. 2017 yılı tarım desteklerini araştırıken Bakanlığın internet sitesindeki (tarim.gov.tr) bilgilerin güncel olmadığını fark etmiş. 2017 destekleri açıklanalı 2 ay olmasına rağmen Bakanlığın sitesinde hala 2016 yılına ait destekleme bilgileri yer alıyormuş.

Okurumuzun hatırlatması üzerine kontrol ettiğimizde gerekli güncellemenin yapılmamış olduğunu gördük. Kaldırılan destekler var gözüküyor, Destekleme tutarlarındaki değişiklikler ise sitede yer almıyor. Böylesine büyük bir bütçenin ayrıldığı desteklerle ilgili birinci derecede sorumlu kuruluş olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından işin ciddiyetine uygun sorumlu davranması beklenirdi.

Bu verilerin güncel tutulması üretici ve yetiştiricilere karşı bir sorumluluğun göstergesidir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Fakıbaba’nın böylesi bir ihmalin sorumlularına gerekeni yapması gerekiyor.

Bakanlık yetkilileri, destekler konusunda biraz ciddiyet lütfen!

Gıda konusunda müthiş bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Bu bilgi kirliliği nedeniyle insanlar ne yeyip içeceklerini şaşırmış durumdalar. Şifa olması gereken besinler insan sağlığını tehdit ederken, sağlıklı beslenmek adına insanlar gıdalarla kavgalı hale gelmiş durumda.

Süt değer zincirinin yayın organı olarak 2006’da yola çıktık. Ağırlıklı olarak süt üretimi ve işleme konularını işledik. Bu süre zarfında içeriğimizde süt ve süt ürünlerinin sağlık, beslenme ve yeme-içme kültürü (gastronomi) konularına maalesef yeterince yer veremedik.

Özellikle hayvansal gıdalarla ilgili spekülasyonlara karşı doğru bilgi kaynağı arayanlar Süt Dünyası’ndan bu konularda daha kapsamlı yayınlar bekliyorlar. Sorumlu yayıncılığımızın gereği olarak önümüzdeki dönemde tüketicinin süt ürünleri ile ilgili beslenme, sağlık ve gastronomi konularına daha geniş yer vermeyi planlıyoruz. Bu çerçevede evinde süt ürünleri yapmak isteyenler için “Evde Yapın” bölümünü yeniden hayata geçirdik.

Sırada beslenme, sağlık ve süt ürünleri ile ilgili yeme-içme kültürü (gastronomi) konularında düzenli içerik üretme hedefimiz var. 2018 yılı başında hem dergimizi hem de internet sitemizi yenileyerek karşınıza çıkmayı hedefliyoruz.

Yeni mottomuzu, “Hayvancılıktan Gastronomiye Türkiye’nin Sütçülük Dergisi” olarak belirledik. Hem dergiyi hem de internet sitemizi yeni mottomuz doğrultusunda yenilememiz için siz değerli okurlarımızı ilgi ve desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

Bu sayının dosya konularında hayvancılık desteklerine ve çiğ süt arzındaki daralmaya yer verdik. Sütçülüğün gündemi ile ilgili yazı, haber ve makalelerin ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Yeni sayıda görüşmek dileğiyle, esen kalın.

>> Editörden

Süt Dünyası Dergisinin yeni sayı sunuş yazıları ile dergi ekibinin gündemi ve gelişmeleri değerlendiren yazıları "Editörden" başlığı altında "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır. Ayrıca dergi ekibinin ortaklaşa hazırladığı haber ve yazılarda da "Süt Dünyası" imzası kullanılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.