Azerbaycan’a düve ihracatı

Azerbaycan ile hayvancılık alanında yapılan işbirliği kapsamında 81 baş “Siyah Alaca-Holstein” ırkı gebe düve ihraç edildi.

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Gebe Düve Yetiştirme Merkezinde düzenlenen törenle gebe düveler yola çıkarken, törende konuşan Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Trakya bölgesinden yapılacak düve ihracatının daha da artacağını kaydetti. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Cemalettin Özden de, Azerbaycan’a gebe düve göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Türkiye’de sığır ırkı ıslahı konusunda yıllardır süren çalışmaların meyvesinin bugün alınmaya başlandığını vurgulayan Özden, bu tür ihracatlarla Türkiye ekonomisine katkı sağlanacağını dile getirdi.

Bu arada Türkiye-Azerbaycan Tarım Yürütme Komitesi 7. Dönem Toplantısı 10 Haziran 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda organize edilen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil ile Azerbaycan Tarım Bakanlığı Bakan Yardımcısı İlham Guliyev başkanlık etti.

Toplantıda, bitkisel üretim ve bitki sağlığı, hayvancılık ve hayvan sağlığı, kırsal kalkınma ana başlıkları çerçevesinde görüşmeler yapılarak, bu alanlarda iki ülke arasında yeni işbirliği alanları belirlendi. Bir sonraki Tarım Yürütme Komitesi 8. Dönem Toplantısının bir yıl sonra Bakü’de yapılması kararlaştırıldı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.