Ulusal Gıda Teknoloji Platformu kuruldu

Türkiye’nin ilk “Ulusal Gıda Teknoloji Platformu” kuruldu. Devlet, sanayi, üniversite, sivil toplum ve tüketici kesimlerini aynı çatı altında toplayan platform gıda sektörüne yön vermeye hazırlanıyor.

Ulusal Gıda Teknoloji Platformu 25 Ekim’de Hacettepe Üniversitesi Teknokent Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıyla duyuruldu. Platformun kurucuları arasında Eti, Efes, Pınar Et, Pınar Süt, Yıldız Holding (Ülker), SETBİR, MEYED, TGDF, Altıparmak, Zade, HT-TTM, Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi yer alıyor. Platform ayrıca TÜBİTAK tarafından da destekleniyor. Kurucu üyeler arasında gıda alanında önemli bilimsel çalışmaları bulunan Prof. Dr. Vural Gökmen, Prof. Dr. Semih Ötleş, Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Hami  Alpas, Prof. Dr. İrfan Erol da bulunuyor.

Ar-ge ve yenilik stratejileri çalışmaları başlatıldı
Platfom adına yapılan açıklamada gıda sektöründe 30 binden fazla firmanın faaliyet gösterdiği belirtilerek, gıda sektörü için TÜBİTAK’ın koordinasyonuyla Ar-Ge stratejilerinin hazırlanacağı bildirildi. Çalışmalar 22. Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu kararı (2010/101) gereğince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  himayesi altında bulunuyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.