İran’dan Türkiye’ye 27 bin ton gübre

Razi Petrokimya tesislerinde üretilen 27 bin ton granül üre gübresi, Türk çiftçisinin kullanımına sunulmak üzere Ekim ayında Türkiye’ye ulaştırıldı.

Gübre Fabrikaları T.A.Ş. GÜBRETAŞ’ın İran’daki bağlı ortaklığı Razi Petrokimya tesislerinde üretilen 27 bin ton granül üre gübresi, Türk Çiftçisinin kullanımına sunulmak üzere Türkiye’ye ulaştırıldı. Gübreler Gübretaş’ın bir başka iştiraki olan Negmar Denizcilik’e ait Barbaros G adlı kuru yük gemisiyle 24 Ekim’de Tekirdağ’a ulaştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, “Ülkemiz tarım sektörünün son yıllardaki yükselişi ile bu alanda ortaya konan ulusal ve uluslararası katma değere paralel olarak, Tarım Kredi Kooperatifleri de  yümeye devam ediyor.” dedi.

Güçlü tedarik zinciri
Gübretaş aracılığıyla ülke tarımı ve ekonomisi için atılan adımlara dikkat çeken Kutlu, şunları söyledi: “Türkiye’de tarımsal üretimle uğraşan çiftçilerin üçte birini buluşturan kurumumuz ve kurumumuzun çatısı altındaki iştiraklerin gösterdiği başarılar gurur verici…

Nitekim Gübretaş da son yıllarda kimyevi gübre konusunda, hammadde ve üretim yatırımları, uluslararası nakliye ve satış operasyonları ile bu ürünlerin çiftçiye ulaştırılmasında attığı adımlarla güçlü bir tedarik zinciri oluşturdu.”Kutlu, İran’daki Razi Petrokimya tesislerinde üretilip ülkemizdeki çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere Türkiye’ye getirilen gübrelerin de bu güçlü entegrasyonun bir göstergesi olduğunu vurguladı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.