Masum süt Moova üretimi durdurdu

‘Masum Süt’ sloganıyla sektörün yenilikçi markaları arasında yer alan Moova üretimini durdurma kararı aldı. Efeler Çiftliği’ndeki çiğ süt üretimi ise devam edecek.

SÖKTAŞ tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderilen açıklamada, şirketin bağlı ortaklığı Moova’da 20 Mayıs’ta üretiminin durdurulmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada, faaliyetlerin durdurulmasının nedeni olarak geçmiş yıl verileri ve mevcut piyasa koşulları gösterildi. Üretimin durdurulmasına gerekçe olarak içinde bulunan rekabet koşulları ve oluşan faaliyet zararı nedenleriyle ihtiyaç duyulan ilave kaynak gereksiniminin asgariye indirilmesi gösterildi. Bu karar sonrasında şirket bünyesinde çalışan 156 kişinin işine son verilecek. Efeler Çiftliği’ndeki çiğ süt üretimine ise devam edilecek. Şirket buradaki iş hacmini daha da büyütmeyi hedefliyor.

Söktaş Grubu 2005 yılında Aydın’ın Germencik ilçesi Turanlar Köyü’nde Efeler Çiftliğini kurarak 2008 yılında çiğ süt üretimine başladı. Daha sonra kendi çiftliğinde ürettiği sütü işleyerek satmayı hedefleyen şirket, peynir ve süt ürünleri markası olarak Moova’yı kurdu. 2011 yılı Temmuz ayında Moova markasıyla marketlerde yerini alırken, ‘Masum Süt’ sloganıyla öne çıktı. Söktaş Grubu’nda yüzde 10’luk satış hacmine ulaşan Moova geçtiğimiz yıl yaklaşık 20 milyon liralık satış yapmıştı.

Geçtiğimiz Aralık ayında yabancı ortak arayışları için İş Yatırım’a yetki veren Moova, 6 aydan fazla devam eden görüşmelerden bir sonuç alamadı. Söktaş Grubu içinde bulunduğu darboğazdan çıkmak için aradığı yabancı ortağı bulamayınca Moova’da üretimi durdurmaya karar verdi. Satış dahil tüm alternatifler değerlendirilerek Moova’nın tasfiye sürecinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması hedefleniyor.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.