Turkcell’in akıllı çözümleri verimi artırıyor

Turkcell Bireysel Pazarlama Bölüm Başkanı Alper Ergenekon, tarım sektörüne sundukları Çiftçi Birliği, Tarım Doktoru ve Akıllı Çözümler hakkında bilgi verdi.

Antalya Expo Center’de Growtech Eurasia 2013 Tarım Fuarı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Ergenekon, şirketin tarım sektörüne sunduğu çözümler konusunda bilgi verdi. Türkiye’de yaklaşık 3,4 milyon çiftçi bulunduğunu, 2,9 milyon çiftçinin ise cep telefonu sahibi olduğunu belirten Ergenekon, Turkcell’in Çiftçi Birliği programına 1,3 milyon kişinin üye olduğunu anlattı.

Hayvancılık için akıllı çözümler
Akıllı tarım çözümleri hakkında da bilgi veren Ergenekon, tarım işletmelerine hava sıcaklığından sulamaya, enerji tüketiminden hayvan takibine kadar birçok hizmet verdiklerini söyledi. Makineler arası iletişim teknolojisini kullanarak hayvancılık işletmelerine birçok imkan sağladıklarını kaydeden Ergenekon, “Büyükbaş hayvanların ayaklarına bilezik takıyoruz. Bu, onların adım sıklığını sayıyor. Buna göre hayvanın çiftleşme zamanı, lokasyon takibi, süt verimliliği ortaya çıkıyor” dedi.

Kümes takibi sistemi ile 20 milyon kanatlı hayvanın takip edildiğini bildiren Ergenekon, balık çiftliği takibi ile de çiftliklerdeki sıcaklıktan, amonyak oksijen oranına kadar her şey tek tek takip ediliyor ve üreticilere gerekli uyarılar gönderiliyor” diye sözlerine devam etti.

Turkcell Tarım Doktoru ile her çiftçiye kendi tarlasına ve ürününe özel çözümler sunduklarını vurgulayan Ergenekon, bu servisten şu anda 40 bin çiftçinin yararlandığını kaydetti. Ergenekon, “Servis sayesinde çiftçiler ortalama yüzde 20 daha az maliyet ve yüzde 10 verim artışı sağlıyor” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.