Türkiye Bakliyat Yılı’na hazırlanıyor

2016 Dünya Bakliyat Yılı olması nedeniyle baklagillerin farklı formlarda tüketimi için üniversite-sanayi işbirliğiyle başlatılan proje tanıtıldı.

İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle, PAKDER (Hububat ve Bakliyat Sanayicileri Derneği) öncülüğünde, İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve YTÜ (Yıldız Teknik Üniversitesi) Gıda Mühendisliği  Bölümleri tarafından “Bakliyat İle Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat Platformu Projesi” başlatıldı.
İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu projenin amacının bakliyatın sofralarda alışılagelmişin dışında tüketimi için farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Boyacıoğlu, proje kapsamında baklagillerden kullanıma hazır ürünler geliştirileceğini ve “Fokurdayan Tencere” adlı bir bakliyat belgeseli hazırlanacağını dile getirdi.
PAKDER Başkanı Hakkı İsmet Aral ise konuşmasında, son 20 yılda bakliyat üretiminin dünyada yüzde 17 artarken Türkiye’de 1,8 milyon tondan 1 milyon tona düştüğünü söyledi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.