Sütte fiyat istikrarsızlığı önlenmeli

SETBİR Başkanı Yörük, piyasa düzenleyici bir kuruma ihtiyaç olduğunu ve süt fiyatlarındaki istikrarsızlığı önlemeye yönelik Bakanlığın attığı adımları olumlu bulduklarını açıkladı.

İzmir’de yapılan ikinci sektör kurulu toplantısında konuşan Türkiye Süt, Et,Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Murat Yörük, Et ve Balık Kurumu’nun piyasa düzenleyici bir kuruma dönüştürülmesine yönelik çalışmalarını olumlu bulduklarını söyledi. Ancak Et ve Balık Kurumu’nun perakendede yer almaması gerektiğini dile getiren Yörük, “Düzenleyici kurumun pazarda aynı zamanda rekabet eden bir kurum olarak yer alması sektöre zarar verir. Bir maçta hem hakem hem de futbolcu olamazsınız. Bir tanesini seçmek zorundasınız” diye konuştu.

 Dış pazarlara ihracat yapmak istiyoruz

Sektörün bilimsel bilgi ve belge eksikliğini gidermek için SETBİR olarak bağımsız bir Bilim ve Danışma Kurulu oluşturduklarını belirten Yörük, kurul aracılığıyla Asya’da özellikle Türk Cumhuriyetleri ve komşu ülkeler ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Bu amaçla ilk adımı geçtiğimiz günlerde Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Gürcistan, İran ve KKTC büyükelçilikleri ve Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek attıklarını kaydeden Yörük, dünyadaki oluşumlarda bu ülkelerle işbirliğine giderek söz sahibi olmak istediklerini belirtti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.