Trakya süt sığırcılığının merkezi haline gelecek

Ulusal Süt Konseyi Başkan Yardımcısı ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Özder, Trakya’nın, süt sığırcılığının merkezi haline geleceğini ve bölgede Avrupa ülkelerindekine benzer büyük ölçekli hayvancılık işletmelerin kurulmaya başladığını açıkladı.

Trakya’nın elverişli konumu itibariyle hayvancılık ve özellikle süt sığırcılığı yatırımları için tercih edildiğini dile getiren Özder, bölgenin aynı zamanda şap hastalığından arındırılmış olduğunu da hatırlattı. Bölgenin diğer avantajlarını da çiğ süte diğer bölgelere göre daha yüksek fiyat verilmesi, İstanbul’a yakınlığı, yem kaynaklarının fazlalığı ve daha ucuza temin edilmesi, bölgedeki süt işleme tesislerinin fazlalığı olarak sıraladı. Özder, bu avantajlar nedeniyle Trakya Bölgesi’nde Avrupa ve ABD’dekine benzer çok sayıda büyük işletmenin kurulmakta olduğunu söyledi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.