En büyük entegre tesis Konya’ya yapılıyor

Konya Şeker’in iştiraki Panagro Tarım, Konya’ya dünyanın en büyük et-süt entegre tesisini kuruyor. 203 milyon liraya mal olacak ve yıl sonuna kadar hizmete girecek tesis, 40 bin aileye iş ve aş sağlayacak.

Günde 2 bin ton süt işleyecek
Anadolu Birlik Holding’e bağlı Konya Şeker iştiraki Panagro Tarım ve Hayvan-cılık tarafından yaptırılacak dünyanın en büyük et-süt entegre tesisi olma özelliğini taşıyan Panagro Et-Süt Entegre Gıda   Kompleksi’nin temeli 27 Mayıs’ta düzenlenen törenle atıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı törende konuşan Pankobirlik ve Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk “Bu tesis yaklaşık 400 dönümlük bir arazi üzerine kuruluyor. Bin 200 büyük, 3 bin küçük baş kapasitesi olan tesiste ayrıca bin, revize edildiği takdirde ise, 2 bin ton süt üretimi yapılabilecek. Böylece pancar fiyatını nasıl garanti altına aldıysak, süt fiyatlarını da garanti altına alabileceğiz. Bu tesislerimizi kendi tesislerimizde ürettiğimiz hayvanları değerlendirmek için kurmadık. O tesisleri sizin daha iyi ırk hayvanlara sahip olmanız ve damızlık dağıtımı yapabilmek için kurduk. Bu tesiste sizin ürettiğiniz mallar işlenecek ve tesisin kapısından ithal mal girmeyecek” diye konuştu.
40 bin ailye gelir kapısı olacak
Tesisin yaklaşık 40 bin aileye istihdam ve gelir kapısı olacağını ifade eden Recep Konuk, sözlerine şöyle devam etti: “Bu tesisin içinde bin 500, pazarlamada ise 500 kişi istihdam edilecek. Tesisle birlikte 10 bin aile süt, 40 bin aile et hayvancılığıyla geçimini sağlayabilecek. Ayrıca hijyen açısından sadece kendi ülkemiz için değil, diğer ülkeler için de kaliteli ürünler yapacağız. Vatandaşımız kaliteli, sağlıklı, helal et yiyecek. 203 milyon liraya mal olacak Panagro Et-Süt Entegre Tesisi, 2011 sonuna kadar hizmete açılmış olacak.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.