Akdağmadeni Süt Birliği kuruldu

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde faaliyet gösteren süt üreticileri tarafından kurulan Akdağmadeni Süt Üreticileri Birliği faaliyete başladı.

Akdağmadeni ilçe merkez, köy ve kasabalarında faaliyet gösteren süt üreticileri tarafından kurulan birliğin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescilinin ardından ilk genel kurulu da gerçekleştirildi. Akdağmadeni Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odası Başkanlığı’nın girişimleri ile kurulan birliğin ilk genel kurulu Muhtarlar Derneği toplantı salonunda yapıldı. 70 kurucu üyeden 47’sinin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda Eyüp Elmalı, 4 yıllığına birlik başkanlığına seçildi.

 

Elmalı, yaptığı konuşmada, ilçe merkez, köy ve kasabalarında faaliyet gösteren süt üreticilerinin, kurulan birlik ile tek çatı altında toplandığını belirtti. Birliğin kurulmasının, bundan sonraki süreçte üreticinin gerçek anlamda alın teri ve emeğinin karşılığını bulması anlamına geleceğini kaydeden Elmalı, oluşumun bölgeye ve üreticiye hayırlı Uğurlu olması dileğinde bulundu.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.